То что сырой это Ваша вина и официанта,а вообще то стейк вкуснее когда мясо в нутри розовое но без крови, а если сильно зажарить так весь вкус пропадает и просто сухой кусок мясо уже. Просто говорите официантам на будущее как бы Вам хотелось что бы приготовили стейк и тогда обид не будет.
Именно по причине вкусности только указанной градации прожарки, в мире и существует градация степеней прожарки из 5 степеней - что с них возьмешь - не понимают ничего во вкусе.
Vadziku а какие 5 степеней, у нас вот например в Англии если заказываешь стейк то это medium(с кровью) or medium to well(розовый) or well done(сухач) т.е. у нас 3 степени. Просвятите.
medium - это ни разу не с кровью, на то он и медиум(средний). На срезе должна быть розоватая жидкость.
Есть еще rare и medium-rare. Первый - откровенный с кровью, мясо должно быть красным, второй - мясо розовое, но кровь выделяется.
ООООО а я и забыла про rare так как я токого и многие у меня в семье просто не едят, это точно на любителя. А вот мои рецептики как готовить на дому стейк.
To Your Guide on how to Cook Steak.Grilling Perfect Steaks have to be cooked for the individual; so depending on how they like their perfect steak, you have to adjust your cooking times.
Raw Steak
This steak is not cooked; Although you need bring steaks to room temperature approx 30 mins before you intend to grill them.
How to Barbecue a Blue Steak
This Steak is VERY Rare. This steak is cooked very quickly on the hottest part of your grill, Seared on the outside but is warmed through more than cooked.
It is essential for a blue steak that the meat is at room temperature before cooking, because of the short amount of time the meat will be on the grill for, will not be enough to warm the centre of a cold steak.
How to grill Steak Rare
Having the grill very hot, the out side of the steak is starting to turn brown rather than grey. It’s mostly red and raw looking in the centre but the rest of the steak is pinkish.
Cooking Steak Medium Rare
This is the countries most popular way to cook steak. It’s still red in the middle but bloody too.
Barbecue your steak to Medium
It's Pink all the way through. The slower cooking temperature of the barbecue stops the steak from cremation on the outside.
Medium Well Steak
Still a bit of pink left but all juices have gone by this stage.
Well done
Grey all the way through. Very dry and tough.
The Poor Cremated Steak
Same as the well done but slightly more burnt on the outside.
(Believe it or not, some people like eating their steak like this! In the end, you are still grilling perfect steak, for them).
Можно купить сковородку специально для гриля или насадку.
Place over two rings on the hob, or take out to the barbecue. Heat retaining, and ideal for fat-free cooking. Griddled meat and fish retain all their moisture and are delicious cooked on a griddle. Use one side for griddling meats and fish, the other side as a hot-plate for eggs, tomatoes, mushrooms, fried breads and flat cakes. Full drip tray on both sides. Not dishwasher safe, and best to store in a dry place.
http://www.procook.c.../sd214?code=166